Recent News

Read the latest news and stories.

Kejayaan bermula sekarang!

Apa kabar sahabat semua? Saya pasti anda hari ini lebih mantap dari hari-hari sebelumnya. Sesungguhnya mereka yang hebat & cemerlang adalah mereka yang memfokuskan kejayaan hari demi hari. Mereka tidak kisah dengan apa yang telah berlaku kepada dirinya pada masa lalu, yang mereka tahu hanyalah terus bertindak & berjuang untuk mencapai kejayaan demi kejayaan mengikut berjalannya detik masa.

Semalam adalah sejarah, esok adalah impian, dan sekarang ini adalah realiti.. Sebenarnya tiada sebarang alasan dan tidak perlu tunggu lagi.. SEGERA bertindak untuk diri berada di puncak!

Pengalaman lalu jadikan ia sebagai pengajaran, ilmu  yang ada jadikan ia sebagai pedoman, kesihatan yang dianugerahkan jadikan ia sebagai modal utama untuk terus bergerak, kudrat yang dimiliki jadikan ia sebagai alat untuk merealisasikan segala yang diimpikan dan kejayaan yang diperoleh jadikan sebagai jambatan penghubung dengan Allah Taala, Tuhan seantero alam.

Kebiasaannya dalam pendakian menuju puncak akan ada berbagai rintangan dan halangan yang perlu ditempuhi, mebuatkan diri terhimpit dan perit, namun jangan mudah mengalah.. teruskan bergerak ke puncak kerana. Hadapi apa jua  masalah dengan penuh bijaksana dan hati yang tabah. Dapat atau tidak apa yang dihajatkan bukanlah suatu persoalan, namun sebaliknya yang paling penting adalah usaha perlu diteruskan dan jangan sekali-kali berpatah arang.

Jangan lupa simpulkan hati, jiwa dan segala perkara yang diusahakan kepada sang pencipta agar segala yang dilakukan kekal dalam landasan-Nya. InsyaAllah hidup akan tenang & jiwa makin tenteram, selamat hidup di dunia dan bahagia kekal di akhirat. Aminn.

You may also like

Comments

2 Comments

  • usaha online

    Butuh waktu untuk membaca semua komentar, tapi aku benar-benar menikmati artikel. Ini terbukti sangat berguna bagi saya dan saya yakin semua commenters di sini! Selalu menyenangkan ketika Anda tidak hanya dapat diinformasikan, tetapi juga terlibat! Saya yakin Anda telah menyenangkan menulis artikel ini.

  • Boleh tak nak minta izin share kat fb ? best blog nie…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *